Brantfield Lodge

ABOUT THE

PROJECT

A Client wishing to downsize and yet stay in the same location. An existing garden sloping down from the existing house with great views over the lake and distant fells a with a high perimeter Lakeland slate wall.
Solution was to design a new 2 bed house on the perimeter wall with a first floor living area maximising the view, whilst at the same time not interfering with the existing house position behind.The new dwelling has a ground floor access with utility and open plan kitchen leading to a U shaped stairway to the open plan first floor living area with feature oriel window viewing platform. One bedroom and ensuite to the ground floor with master bedroom and ensuite to first floor both with views and large amounts of incoming daylight.
Materials :  Roof local slate, Walls of Lakeland slate, render, Windows ebony stained, Doors hardwood boarded.