Gatesbield Windermere

ABOUT THE

PROJECT

My Clients are wishing to have a new office and to alter the existing entrance so that this existing fine Arts and Crafts building can adapt to the requirements needed and yet at the same question time add to the quality of this significant building. The solution was to place the new office into the adjoining single garage and to redesign the link between the existing house and garage to accommodate the new entrance. The garage door became a new window, the roof and timber truss opened to the new office and the link designed to match an Arts and Crafts theme. The use of cedar boarding and locally sourced slate roofing completes the transformation to this new area.

The new entrance has level access to both front and rear allowing both visitor and resident to use with ease and care. A new access ramp and steps to the rear were designed to enable the level changes to be accommodated. On completion the scheme has been very warmly welcomed and enjoyed by all.